четвъртък, 27 юни 2013 г.

На кафе пред парламента

Обичам кафе. Всяка сутрин любимото ми нещо след ставане от сън е кафето. Не знам защо обаче не ми харесва да го пия пред парламента. Защото мястото не е много подходящо, или хората, които преминават със скъпите си автомобили, правещи се, че не  забелязват стоящите там хора ме дразнят. Трудно ми е да преценя. Май искам да си пия кафето в къщи, или в офиса. Май,че тук компанията ми е много по-приятна. Налага се,обаче, да сме там.


Мисля си,че и на 'сестра Галева' не й е много комфортно да си пийва кафенце, докато я преследват яйца. Ами да тръгва тогава. Тя и останалата част от компанията. Да се насочат към изходите и да освободят мястото за някой по-достоен. С по-малко 'грешки', както те казват.
Иначе ще си се виждаме пред парламента всеки ден.
Аз си изпих кафето сутринта. И настроението ми е много приятно. Щастлива съм. Радостта я получавам всеки ден, особено когато видя малките деца да са на протест.
Днес пак пих кафе. Всеки ден кафето ще ни става по-сладко и по-сладко, защото времето на парламента е отброено. Броим го ние.  Спорен ден :)

вторник, 18 юни 2013 г.

Четвъртата власт или четвърт власт

Спомням си, че като бях малка мечтаех да стана журналист. Да работя в радио, или телевизия. Сега хич не ми се нрави това. Не си струва. Всичко е толкова опорочено. Наричат я четвъртата власт, но за мен изцяло си е четвърт власт. Даде власт на толкова много хора. Едни луди, други опитни и гладни за власт.
А ние студентите с мечтите само искахме да отразяваме събитията. Да сме винаги в час с новините. Една сбъдната мечта.
Днес обаче съжалявам за това. Съжалявам, че сбъднах мечтата си. Защото не си струва. Защото вече няма медии, за които да се гордееш, че работиш...че си журналист.
Жалко е, че всеки журналист е подкупен, всяка медия работи под натиск. Жалко. А имаме кадърни журналисти и още много бъдещи такива.
Хубавото е, че има млади хора с надежди и мечти. Това е смисъла -да продължиш по пътя за борбата.понеделник, 17 юни 2013 г.

Аз протестирам

Вчера бях на протестите. Видях адски свежи, позитивни и здравомислещи хора. Хора, които не искат да се откажат от родината си в името на политически игри. И аз бях там, защото искам да остана в България, защото я обичам и искам точно тук да отгледам децата си един ден.
Бях там, защото всичките ми приятели бяха там. Заедно искаме да направим промяна. Заедно искаме да покажем, че се вълнуваме и искаме да има промяна.
Протестирахме за него, за всички като него, които искат да са тук, а не някъде в чужбина.
И довечера ще сме там. Ще минем по добре познатият път, за да покажем отново на всички управляващи,че ни пука, че обожаваме България и искаме да бъдем тук!
Гордея се с всеки, който е съпричастен към протеста, макар да е далеч от тук и да не може да присъства. Обичам България, защото си заслужава и виждам смисъл.

сряда, 12 юни 2013 г.

Бебе

Тези дни се замислих за бебетата. Сигурно защото за последният месец видях всичките ми любими бебета и вече пораснали деца. Гледах снимки на приятелките ми, когато бебетата са били още малки, малки и ми стана едно необикновено.
Когато вземеш в ръцете си едно такова малко създание, не знаеш къде се намираш. Светът ти става малък. Прекрасно е. Не се описва с думи, защото просто няма думи. Мълчиш, гледаш го и знаеш,че то е целият ти свят.

Както казва една моя приятелка: "Дори когато спеше, стоях на светната лампа и просто го гледах". Красиво е. Не се описва с думи, усеща се. Много е силно, а когато се замислиш за бебе и   колко отговорности идват с това,страха надделява, но когато го видиш да ти се усмихва - го искаш. Не може да се сравни с нищо друго.
Децата са най- нежните създания. Струва си да ги имаме, защото те ни дават смисъла - да продължим.

вторник, 4 юни 2013 г.

Морската почивка

Избираме си място за лятната ваканция. Гледам нашите родни курорти, защото съм си патриот и си обичам нашето черноморие и се чудя накъде ли да се насоча.
Избора се оказа труден. И не защото няма достатъчно луксозни и красиви места за отдих,а просто защото не можеш да разбереш какво повече от миналата година могат да предоставят, за да е по-скъпо. Започнахме да гледаме оферти и за чужбина- Гърция, Турция.
Май все пак ще си останем на нашето родно море, все пак българският бизнес има нужда точно от нашата подкрепа.
Направете го и вие. Подкрепете българският бизнес. Нека изберем  почивката  на море в България!